De Eikelvreters

De Eikelvreters - E. Pelgrom | Stml-tunisie.org

... hij wordt altijd Curro genoemd. De eikelvreters is het verhaal van zijn jeugd in het straatarme zuiden van Spanje in de jaren na de burgeroorlog ... De Eikelvreters van D Pelgrom 48 x tweedehands te koop ... ... . Curro vertelt hoe hij rond zijn achtste van school moest om varkenshoeder te worden, en over alle baantjes die hij daarna heeft gehad om aan de kost te komen. De eikelvreters. Wij hielden de deur dicht. Het regende al vier dagen en vier nachten zonder ophouden. We hadden geen hout om een vuur in de haard te stoken en in de brasero brandden wat spaanders, waar een vieze walm af kwam. Het stonk bij ons i ... De eikelvreters - De Bibliotheek maakt je rijker ... . We hadden geen hout om een vuur in de haard te stoken en in de brasero brandden wat spaanders, waar een vieze walm af kwam. Het stonk bij ons in de grot. Het stonk naar natte luiers die te drogen hingen, naar de mest van onze geiten, onze varkens en onze ezel, naar de emmer waar we onze ... De eikelvreters. Uitgever Querido, Amsterdam Verschenen 2008 ISBN 9789045106359 Kenmerken 206 pagina's, 23 cm Aantekening 1e dr.: 1989 Uitg. in samenw. met de Volkskrant. De eikelvreters. Uitgever Wolters-Noordhoff, Groningen Verschenen 1996 ISBN 9001549101 Kenmerken 191 pagina's, 20 cm Aantekening Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Pelgrom, Els - De eikelvreters. Nederlands : Uitgever: Querido Amsterdam: Bijzonderheden: 1989 - 2e druk - 208 p - hardcover De eikelvreters Pelgrom, Els 9789001549107: Wolters-Noordhoff Nederlands : 1996 191 pagina's Nieuwstaat Bekroond met de Gouden Griffel 1990. ★★★★★ € 5,45 Bestellen Verder zoeken: De Vrouw voor de Camera: Lekturama Nederlands : 1983 144 pagina's Zeer goed / omslag Goed ★★★★ € 12,95 Bestellen Verder zoeken De eikelvreters. 1 Reactie Read Now . Inmiddels mag ik volwassen genoemd worden, ik betaal mijn eigen rekeningen, werk voor mijn geld en verdorie, krijg belastingaanslagen. Toen ikzelf de doelgroep van jeugdboeken was, keek ik er anders naar. De eikelvreters: ISBN: 9789021478050: Uitgever: Querido: Bijzonderheden: Betreft een gebonden exemplaar van 5e druk uit 1991 in goede staat. Hoeken iets gedeukt, rand voorblad met wat lichte schade. Prijs: € 0,90 (Excl. verzendkosten) Meer info: Post De eikelvreters van Els Pelgrom (2008) Wij hielden de deur dicht. Het regende al vier dagen en vier nachten zonder ophouden. We hadden geen hout om een vuur in de haard . Zo goed als nieuw Ophalen of Verzenden. € 4,00 10 mei. '20. Almere 10 mei. '20. sandra Almere. De Eikelvreters - Els Pelgrom (1989) mijn stem. 4,00 (2) 2 stemmen . Nederlands Jeugdboek ...

INFORMATIE

AUTEUR
E. Pelgrom
DIMENSIE
3,29 MB
BESTANDSNAAM
De Eikelvreters.pdf

OMSCHRIJVING

Wij hielden de deur dicht. Het regende al vier dagen en vier nachten zonder ophouden. We hadden geen hout om een vuur in de haard te stoken en in de brasero brandden wat spaanders, waar een vieze walm af kwam. Het stonk bij ons in de grot. Het stonk naar natte luiers die te drogen hingen, naar de mest van onze geiten, onze varkens en onze ezel, naar de emmer waar we onze behoefte op deden en die tot de rand toe vol in een hoek stond. Maar de stank waren we gewend, de kou en het vocht waren erger. Want door die onafgebroken regen was het bij ons binnen zo vochtig geworden dat je hand, als je die tegen een wand legde, kletsnat werd.

Wil je het boek lezen?De Eikelvreters in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Pelgrom. Lezen De Eikelvreters Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN