Herinneringen aan Congo

Herinneringen aan Congo - Désiré Bossaerts | Stml-tunisie.org

...aan Congo (paperback). 'Dagboeken uit Congo zijn uittreksels uit mijn dagboek dat ik, van ambtswege, verplicht was bij te houden ... Download PDF Herinneringen Aan Congo ... . Herinneringen aan Kongo. De beeldvorming in de Belgische, Franstalige Kongoromans gepubliceerd na 1960. (Sara Geenen) home: lijst scripties: inhoud: vorige: volgende . Bibliografie . Bronnen. Adam G., L'arbre blanc dans la forêt noire (Brussel: La Longue Vue, 1988, 438 p) Herinneringen aan Congo book. Read reviews from world's largest community for readers. 'Herinneringen aan Congo zijn uittreksels uit mijn dagboek dat ik,... ... Herinneringen aan Congo by Désiré Bossaerts ... . Read reviews from world's largest community for readers. 'Herinneringen aan Congo zijn uittreksels uit mijn dagboek dat ik,... DÉSIRÉ BOSSAERTS - NU TE KOOP - 2007 - 'Herinneringen aan Congo zijn uittreksels uit mijn dagboek dat ik, van ambtswege, verplicht was bij te houden. Alles wat ik erin beschreven … | Veilig & direct bestellen via Books in Belgium, de slimme keuze van meer dan 1200 boekverkopers! Herinneringen aan Congo Manteau: Verkoper : Antiquariaat Ovidius te Bredevoort : met 947 bestelde boeken en 0 klachten van kopers is Antiquariaat Ovidius een: uiterst betrouwbare verkoper: KVK nummer : 090 74787 0001: Prijs: 7.00 Exclusief verzendkosten a 6.95(Maximaal) Module 2: Congo Vrijstaat en de koloniale herinnering SLO Geschiedenis, KU Leuven, A. Kohlbacher 6 Bron 5: De socialistische politicus Emile Vandervelde citeerde in het Belgisch Parlement in 1906 uit het officiële rapport van de Britse diplomaat Roger Casement. Contrasterende herinneringen aan het leven in Belgisch-Congo Herinneringen van ex-koloniale vrouwen aan het alledaagse leven in Belgisch-Congo in contrast met het publieke geheugen aan de Belgische kolonie en de geconstrueerde herinnering van de onderzoeker. Jasper D'Huyvetter Promotor: prof. Baz Lecocq Herinneringen aan Congo en Limburg tijdens de koloniale periode. een initiatief van HET STADSMUS. Bacongo Limburg is een project voor Limburgers en Congolezen. Op initiatief van Het Stadsmus met de steun van een heleboel organisaties, verenigingen en erfgoedinstellingen: In Banholt wordt gewerkt aan een boek met herinneringen aan de onlangs overleden pastoor René ... „We krijgen opvallend veel reacties van oud-missionarissen die met hem in Congo hebben gezeten. Flaptekst. Herinneringen uit Congo zijn uittreksels uit mijn dagboek dat ik, van ambtswege, verplicht was bij te houden. Alles wat ik erin beschreven heb, stemt met de waarheid overeen en heeft werkelijk plaatsgehad. Daar ik echter ook aan het beroepsgeheim gebonden ben, heb ik hier en daar d...

INFORMATIE

AUTEUR
Désiré Bossaerts
DIMENSIE
6,40 MB
BESTANDSNAAM
Herinneringen aan Congo.pdf

OMSCHRIJVING

‘Dagboeken uit Congo zijn uittreksels uit mijn dagboek dat ik, van ambtswege, verplicht was bij te houden. Alles wat ik erin beschreven heb, stemt met de waarheid overeen en heeft werkelijk plaatsgehad. Daar ik echter ook aan het beroepsgeheim gebonden ben, heb ik hier en daar de namen van personen, stammen en plaatsen veranderd. Deze uittreksels waren oorspronkelijk niet bestemd voor het grote publiek doch ik ben van gedachte veranderd. Het geeft de lezer een idee van hoe het ginder gesteld was tijdens mijn verblijf. Toen heette dit land nog “Onafhankelijke Congostaat” met koning Leopold II als soeverein’. Désire Bossaerts kon in juni 1904 als staatsambtenaar naar Congo. Als gewestbeheerder in de hoofdstad Boma had hij als taak geschillen en misdaden te onderzoeken en de mogelijke schuldigen te laten berechten. Deze overtredingen werden niet alleen op of door zwarten, maar vaak ook op of door blanken gepleegd. Zijn verslag van zijn moeizame reizen door de jungle met een konvooi van vaak meer dan honderd boys, dragers, tolken en soldaten, spreekt tot de verbeelding. Elk onderzoek leest als een nieuwe ontdekkingsreis. We maken kennis met meerdere stammen en met de levenswijze, zeden en gewoonten uit die tijd. We krijgen ook een beeld van de blanken, die – vaak ten prooi aan heimwee en eenzaamheid – op vele vlakken hun boekje te buiten gingen.

Wil je het boek lezen?Herinneringen aan Congo in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Désiré Bossaerts. Lezen Herinneringen aan Congo Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN