Sprakeloos

Sprakeloos - Tom Lanoye | Stml-tunisie.org

...wendige blikseminslag, en van de tergende aftakeling die zich daarna twee jaar lang voltrok aan een vijfvoudig moederdier en amateuractrice eersteklas ... sprakeloos - vertaling Nederlands-Engels (inclusief ... ... .' Met deze zin begint Sprakeloos, ... Sprakeloos sonnet. waarin het Coronavirus woekert. Ilja Leonard Pfeijffer; 27 maart 2020 Leestijd 1 minuut Er is geen nieuws meer. Slechts één angst bepaalt rubrieken en gesprekken en ... Sprakeloos is ze in de zojuist verschenen roman die zo heet: niet haar stem is ze kwijt, maar het vermogen om met die stem voor anderen begrijpelijke klanken voort te brengen. Een beroerte beroofde haar van de faculteit die zij als geen ander beheerste: praten, praten, praten. Vertalingen van 'sprakeloos' in het gratis Ned ... Sprakeloos | De Volkskrant ... . Een beroerte beroofde haar van de faculteit die zij als geen ander beheerste: praten, praten, praten. Vertalingen van 'sprakeloos' in het gratis Nederlands-Engels woordenboek en vele andere Engelse vertalingen. Ik ben Paul en met Sprakeloos Gezond breng ik mensen weer naar de essentie van het leven en naar hun natuurlijke kracht. Om dit doel te bereiken, werk ik onder andere met de ACT-meting en met paarden op een systemische wijze. Het is een unieke en doortastende aanpak waar vele levens en organisaties volledig door getransformeerd zijn. Sprakeloos is gebaseerd op het succesvolle, gelijknamige roman van Tom Lanoye waarin hij openhartig vertelt over de relatie met zijn eigen moeder. Het boek won in 2010 de Gouden Boekenuil van de lezersjury. Hilde van Mieghem (Smoorverliefd) neemt de regie op zich en weet enkele keren stevig naar de keel te grijpen. stomverbaasd, perplex, sprakeloos, stomverwonderd, stupéfait, verbluft, verbouwereerd {bn.} at sea baffled befuddled bemused bewildered confounded confused lost mazed mixed-up. Gerelateerd aan sprakeloos synoniemen stom - stomverbaasd - perplex - stomverwonderd - stupéfait - verbluft - verbouwereerd verwante termen...

INFORMATIE

AUTEUR
Tom Lanoye
DIMENSIE
11,92 MB
BESTANDSNAAM
Sprakeloos.pdf

OMSCHRIJVING

Na een beroerte raakt een amateur-actrice en schrijversmoeder haar spraakvermogen kwijt. Langzaam en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat om te communiceren met wie haar lief is. Daarover schrijvend maakt Tom Lanoye een meervoudige balans op. Van zijn kleurrijke jeugd in een volkswijk, van zijn worsteling met de liefde, van zijn rol als schrijver, van zijn conflicten met de kleine moederdiva, van de strijd die zij manmoedig voert en waarin ze reddeloos en redeloos ten onder gaat – en van de blijvende woede en pijn die dat oplevert. Was Kartonnen dozen een monument voor de jeugdliefde van de auteur, Sprakeloos is een aangrijpende ode aan zijn moeder. Tom Lanoye (1958) staat bekend als auteur van bestsellers als Het derde huwelijk, Ten oorlog, Kartonnen dozen en Gelukkige slaven. Er is werk van hem vertaald in meer dan vijftien talen en zes van zijn romans werden verfilmd. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs. "Een indringend en onvergetelijk boek.' De Standaard "Moeiteloos naast het beste van Hugo Claus.' De Tijd "Hartverscheurend en hilarisch.' De Morgen "Een verrijzenis van allure.' De Volkskrant **** Een verrijzenis van allure **** de volkskrant Een monument voor een dode moeder én een zelfonderzoek nrc handelsbladMeer boeken van Tom Lanoye.

Wil je het boek lezen?Sprakeloos in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tom Lanoye. Lezen Sprakeloos Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN