De maria-legende

De maria-legende - Amy Hassinger | Stml-tunisie.org

...ag onder signatuur KW 76 E 5. Omdat het oorspronkelijke werk geen titel had, gebruikte W ... Enkele Marialegenden: - Kerktuin NPB Wassenaar ... .J.A. Jonckbloet bij zijn publicatie in 1841 de naam van het hoofdpersonage, Beatrijs, benaming ... Raponsje Raponsje zat opgesloten in een toren zonder trap of deur. Alleen bovenin was een klein raampje. Raponsje, Raponsje! Laat je vlechten neer! Raponsje had prachtig lang haar, fijn als gesponnen goud en als ze de stem van de heks hoorde, wierp ze haar vlechten over het kozijn omlaag, dan vielen ze wel twintig el naar beneden en langs die vlechten klom de heks omhoog. De Marialegenden ontstaan in de 12de eeuw en zijn bijzonder populair bij dominicanen e ... BoekenVoordeel | De Marialegende - Boeken | Wij blijven je ... ... . De Marialegenden ontstaan in de 12de eeuw en zijn bijzonder populair bij dominicanen en franciscanen. Onder hun invloed verandert het 12de-eeuwse beeld van Maria van de verheven Moeder Gods, afgebeeld als de koningin van de hemel, in de 13de eeuw in een glimlachende troostende moeder die optreedt als middelaarster tussen God en de (zondige) mens. Marialegende Een Marialegende is een legende waarin Maria een grote rol speelt. Vaak is zij degene die God met de mensen verbindt. God was voor veel mensen namelijk te weinig tastbaar en te moeilijk aanspreekbaar, doordat hij als opperste rechter boven de mensen stond, terwijl Maria als vrouw en moeder voor iedereen bereikbaar was. De Marialegenden ontstaan in de 12 de eeuw en zijn bijzonder populair bij dominicanen en franciscanen. Onder hun invloed verandert het 12 de -eeuwse beeld van Maria van de verheven Moeder Gods, afgebeeld als de koningin van de hemel, in de 13 de eeuw in een glimlachende troostende moeder d...

INFORMATIE

AUTEUR
Amy Hassinger
DIMENSIE
7,7 MB
BESTANDSNAAM
De maria-legende.pdf

OMSCHRIJVING

In 1896 ontdekt een priester in een klein stadje in het zuiden van Frankrijk geheime documenten onder de vloer van zijn kerk. Kort daarna komt hij in het bezit van een grote som geld. Niemand weet waar zijn plotselinge rijkdom vandaan komt, al wordt er gefluisterd dat hij de geheime schat van de Tempeliers zou hebben gevonden, waar in het dorp al tientallen jaren over wordt gespeculeerd. Een eeuwenoude legende zegt dat die schat niet uit goud en geld bestaat, maar uit documenten die de geschiedenis vertellen van Jezus en Maria Magdalena. De documenten zijn zo gevaarlijk en ondermijnend voor de katholieke kerk, dat de gezagsdragers in Rome de priester er graag voor zouden betalen om de stilte te bewaren... Wanneer de priester onder mysterieuze omstandigheden komt te overlijden, lijkt het erop dat hij zijn kennis meeneemt in zijn graf. Maar er is één persoon die zijn geheimen kende... De Maria-legende is een krachtige, verleidelijke roman die wordt verteld door Marie Dernaud, de jonge huishoudster van de priester ? en volgens sommige dorpelingen zijn minnares. Haar geschiedenis is een onvergetelijk verhaal over ware liefde, passie en geloof.

Wil je het boek lezen?De maria-legende in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Amy Hassinger. Lezen De maria-legende Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN