Ik Was Een Kindsoldaat

Ik Was Een Kindsoldaat - China Keitetsi | Stml-tunisie.org

...nsenrechtenactivist. Het aangrijpende verhaal van Ishmael Beah, vandaag UNICEF Ambassadeur, klinkt als een sprookje ... Ik Ben Nederlander had ook Ik Ben Kindsoldaat kunnen heten ... ... . Geen wonder dat hij er later een inspirerende bestseller over schreef. De ontrafeling van een familiegeschiedenis. Kindsoldaat is een epos over twee voorname Nederlandse families op de grens met Duitsland. Tegen de achtergrond van oorlogen en grote maatschappelijke veranderingen houden zij vast aan de oude wereldorde. Familiekasteel Metternich heeft een Limburgse en een Pruisische poort. China Keitetsi Ik was een kindsoldaat. Ged ... Spreekbeurt Nederlands Kindsoldaten (4e klas aso ... ... . Familiekasteel Metternich heeft een Limburgse en een Pruisische poort. China Keitetsi Ik was een kindsoldaat. Gedrukt boek . Autobiografie van een jonge Ugandese vrouw, die als kind gedwongen werd dienst te nemen in Museveni's National Resistance Army. Genre Non-Fictie Onderwerpen China Keitetsi Ik was een kindsoldaat Gedrukt boek Autobiografie van een jonge Ugandese vrouw, die als kind gedwongen werd dienst te nemen in Museveni's National Resistance Army. Je zou zeggen dat kindsoldaten door hun ervaringen hun hele leven lang getraumatiseerd blijven, maar Mira Chowdhury, medewerker van Free Press Unlimited en coördinator van het project in Colombia, vertelt ons: "Als er iets is dat ik heb geleerd in de tien jaar dat ik dit werk doe, dan is het dat mensen heel flexibel zijn. 'Papi' (28) werd als 13-jarige jongen ingelijfd door een gewapende groepering in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Inmiddels is hij directeur van een 'transitcentrum' waar ex ... Ik Ben Nederlander had ook Ik Ben Kindsoldaat kunnen heten. Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Ik Ben Nederlander. Han Lips 16 januari ......

INFORMATIE

AUTEUR
China Keitetsi
DIMENSIE
6,97 MB
BESTANDSNAAM
Ik Was Een Kindsoldaat.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek vertelt de nu in Denemarken wonende 26-jarige China Keitetsi over haar leven en ervaringen als kindsoldaat. China Keitetsi werd geboren in een klein dorp in West-Uganda. Ze groeide, zonder moeder, op bij haar vader op de boerderij. Zij en haar zusjes werden door hun vader en stiefmoeder verwaarloosd en mishandeld. China loopt herhaaldelijk van huis weg tot ze tijdens een van deze weglooppogingen door soldaten van Museveni's National Resistance Army (NRA) wordt meegenomen. Ze wordt ingelijfd in het rebellenleger, leert met wapens om te gaan, te vechten en te doden, en wordt later lijfwacht van een hooggeplaatste militair. Zo brengt ze tien bloedige, vreselijke jaren door. Als ze negentien jaar oud is, vlucht ze; vier lange jaren zwerft ze door Afrika, totdat ze in 1999 met hulp van de UNICEF in Denemarken een nieuw thuis vindt. China is slechts een van de zeker 300.000 kindsoldaten op de wereld; tot nu toe is er nog weinig over hun belevenissen op schrift gesteld. Daarom een hoewel deprimerend en soms gruwelijk, toch belangwekkend boek. Met achtergrondinformatie over de oorlog in Oeganda en een nawoord van Susanne Neertoft van UNICEF Denemarken.

Wil je het boek lezen?Ik Was Een Kindsoldaat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur China Keitetsi. Lezen Ik Was Een Kindsoldaat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN