Gek van eten

Gek van eten - S. Rozendaal | Stml-tunisie.org

...iektes die te maken hebben met eten." - Studenten ... Gek van het geluid van anderen - gezondNU ... .net "Ik denk dat dit boek herkenbaar is voor alle jonge mensen die een eetstoornis hebben of in nauwe kring iemand kennen met een probleem. Maar ook voor jonge mensen, zoals ik, is het een heel goed boek. Gek van eten bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. 'Alsof er grote mieren door mijn benen lopen. Soms zijn de krampen heel sterk, en moet ik bewegen. Ook als ik al in bed lig.' Katrien (62) heeft r ... Gek van eten (e-Book) - Sofie Rozendaal | Boeken.com ... . Ook als ik al in bed lig.' Katrien (62) heeft rusteloze benen, ook wel 'restless legs' of 'RLS' genoemd. Ze heeft er al twintig jaar last van en heeft veel medicijnen geprobeerd. 'Soms word ik er moedeloos van, en wanhopig. En heel boos.' Ze vertelt haar verhaal aan Zorgnu, en hoopt op meer ... Gek van Kunst zet 37 kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid in de schijnwerpers. Vaak werken deze kunstenaars al jarenlang met grote inzet - maar onzichtbaar voor het grote publiek - aan hun kunst. Alles stond klaar om het publiek vanaf 28 maart in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel) Gek van eten. In Gek van eten vertelt Sofie Rozendaal onverbloemd wat een eetprobleem met je doet. Op haar zeventiende moest Sofie een half jaar lang revalideren van een scooterongeluk. Het fysieke herstel zette ook een 'geestelijke genezing' in gang. Sofie had namelijk anorexia nervosa. Twaalf mensen met een fysiek of mentaal eetprobleem lieten Sofie het achterste van hun tong zien. Websites zijn het fundament van GeK. HTML karakters stromen al ruim 20 jaar door ons bloed. WordPress plugins eten we als ontbijt. Of we nou een kleine site of een grote corporate website bouwen, we storten er ons volledig op. We combineren ons eigen ontwerp, via onze zelfgemaakte 'visual composer' met het mooie platform WordPress. De combinatie van traditionele gerechten, gastropubs en spraakmakende chef-koks maken van eten en drinken in Dublin een topgenoegen. Northern Headlands: waar je goed kunt eten Zeegezichten, zeevissymfonieën en bediening met een...

INFORMATIE

AUTEUR
S. Rozendaal
DIMENSIE
4,51 MB
BESTANDSNAAM
Gek van eten.pdf

OMSCHRIJVING

In Gek van eten vertelt Sofie Rozendaal onverbloemd wat een eetprobleem met je doet. Op haar zeventiende moest Sofie een half jaar lang revalideren van een scooterongeluk. Het fysieke herstel zette ook een ‘geestelijke genezing’ in gang. Sofie had namelijk anorexia nervosa.Twaalf mensen met een fysiek of mentaal eetprobleem lieten Sofie het achterste van hun tong zien. Lieka, bijvoorbeeld, die haar spiegelbeeld háát. Ze heeft last van dwangmatig eten, oftewel binge eating disorder. Ellen heeft een stoma om haar darmziekte colitis ulcerosa de baas te zijn. En Michael is extreem bang voor overgeven. Uit angst voor besmetting raakt hij nog geen deurkruk aan. Deze en andere openhartige verhalen maken bij Sofie veel herinneringen los. Herinneringen aan een tijd dat voedsel haar en haar omgeving de baas was.‘Waarom zou ik eten? Vandaag besefte ik dat ik zelf kan bepalen of ik eet of niet. Waarom zou ik mij houden aan het traditionele patroon van ontbijt-lunch-avondeten? Ik doe het anders. Ik moet dun worden. Het moét!’ – SofieGek van eten is een eerlijk boek over angsten, verhullen van een eetprobleem en gek worden van je lijf. Maar ook over vechten en jezelf weer terugvinden. Kortom: ontroerende, heftige verhalen van mensen die gek worden van eten of van hun lichaam die dat eten niet verdraagt.Sofie Rozendaal (1987) is freelance journalist, muzikant, en kunstenares. Ze woont in de Hoeksche Waard. Haar eerste cd, Thee en condooms, verschijnt bij Funkface Records.

Wil je het boek lezen?Gek van eten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S. Rozendaal. Lezen Gek van eten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN