Geboren in de jaren 30

Geboren in de jaren 30 - Arthur Kimpen | Stml-tunisie.org

...ren 30 en de jaren '30 zijn allebei correct als er na 30 geen van-bepaling volgt die een eeuw aanduidt ... Nostalgie - Bekijk de herkenbare herinneringen aan vroeger ... ... .In een combinatie als de jaren 30 van de vorige eeuw wordt 30 zonder apostrof geschreven.. Toelichting. De jaren 30 staat voor 'de jaren dertig van de twintigste eeuw'. In deze constructie staat geen apostrof, omdat er voor 30 niets is weggelaten. Wij zijn geboren tussen circa 1970 en 1985. We weten nog hoe het was om te bellen vanuit een telefooncel en geld te wisselen voor je met vakantie ging. Dit is de Patatgeneratie! Free 2-day shipping. Buy Geboren in de jaren '30 - eBook at Walmart.com Bu ... Geboren in de jaren 30 - NRC Webwinkel ... . Dit is de Patatgeneratie! Free 2-day shipping. Buy Geboren in de jaren '30 - eBook at Walmart.com Buy Geboren in de jaren 30 01 by Arthur Kimpen (ISBN: 9789081888042) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. In Geboren in de jaren 30 neemt Arthur Kimpen de lezer mee naar zijn geboortedorp Tervant in Limburg. Hoe was het om in de eerste helft van de vorige eeuw los te komen uit het eigen, enge milieu? Het was een tijd waarin moeders streng maar rechtvaardig waren. Waarin vaders, die konden lezen noch... De jaren 1930-1939 (van de christelijke jaartelling) zijn een decennium in de 20e eeuw. Belangrijke gebeurtenissen Mussolini en Hitler. Grote ... Er vallen twee doden en 30 gewonden. Deze dag staat sindsdien bekend als Zwarte Dinsdag. Op 10 mei wordt De Kom op een schip naar Nederland gezet. De jaren '50 en '60 heeft onze generatie gevormd. De meeste mensen kijken met plezier terug op vroeger. Het bekende gevoel van nostalgie. Lees hier artikelen over het leven van vroeger: ouderwetse spelletjes, speelgoed van toen, of over hoe we we in de jaren '70 en '80 met een vouwwagen op vakantie gingen....

INFORMATIE

AUTEUR
Arthur Kimpen
DIMENSIE
6,60 MB
BESTANDSNAAM
Geboren in de jaren 30.pdf

OMSCHRIJVING

In Geboren in de jaren 30 neemt Arthur Kimpen de lezer mee naar zijn geboortedorp Tervant in Limburg. Hoe was het om in de eerste helft van de vorige eeuw los te komen uit het eigen, enge milieu? Het was een tijd waarin moeders streng maar rechtvaardig waren. Waarin vaders, die konden lezen noch schrijven, zich afbeulden in de mijnen en hun kinderen voorzichtig droomden van een ander leven, weg van het kleine dorp. De realiteit was echter dat de oudste dochters waren voorbestemd voor een leven in het klooster en dat zonen, zodra ze veertien jaar waren, verdwenen in de diepte van de koolmijn. Dit boek tekent het intieme portret van een verlegen, zachtaardig en dromerig jongetje. In de kleine verhalen worden de Grote Gebeurtenissen uit de vorige eeuw belicht. Een tijd waarin armoede, onschuld en het katholieke geloof een drie-eenheid vormden. Met de pastoor die dacht goed te doen, maar onderweg harten brak en levens overhoop haalde. Een tijd waarin dromen nog lang geen doelen waren met een deadline. Een jongetje dat zijn ongewilde, voorlopige bestemming uiteindelijk vond in het Brussel van toen. Arthur Kimpen (Tervant, 1931-2014) had van jongs af belangstelling voor boeken. Hij moest wegens de oorlog al op zijn zestiende gaan werken. Na zijn legerdienst werd hij beroepsmilitair. Maar de liefde voor boeken bleef. Hij nam een oude boekhandel over in Antwerpen die hij opnieuw tot bloei bracht. Op zijn zevenenzeventigste maakte hij zijn jongensdroom waar, en verscheen dit boek. In het spoor van zijn dochter en zoon Sonja en Geert Kimpen, beiden succesvolle auteurs. Een aantal hoofdstukken las Arthur Kimpen voor in het tv programma Man bijt hond. Tot de dag van zijn plotselinge dood, werkte hij aan een tweede deel, over zijn bewogen, volwassen leven.

Wil je het boek lezen?Geboren in de jaren 30 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arthur Kimpen. Lezen Geboren in de jaren 30 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN