Hersenschimmen

Hersenschimmen - Bernlef | Stml-tunisie.org

...re perspectief is Hersenschimmen als geen enkel ander boek en kom je veel over dementie te weten ... Hersenschimmen | De Volkskrant ... . Boekverslag 'Hersenschimmen' Hersenschimmen is een bekend werk van de schrijver Bernlef.(Bernlef is een pseudoniem voor Hendrik Jan Marsman) Het gaat over een dementerende man, Maarten Klein, die langzaam de grip op de wereld om hem heen verliest. Hersenschimmen is Bernlefs indringende en ontroerende roman over dementie, over de eenzaamheid en de angst die daarmee gepaard gaan, maar ook een verhaal over de liefde die een onvermijdelijk tragisch einde tegemoet gaat. J. Bernlef (pseudoniem voor Hendrik Jan Marsman, Sint Pancras, 14 januari 1937 - Amsterdam, 29 ... Hersenschimmen | Lezen voor de lijst ... . J. Bernlef (pseudoniem voor Hendrik Jan Marsman, Sint Pancras, 14 januari 1937 - Amsterdam, 29 oktober 2012) was een Nederlands schrijver, dichter en vertaler.Vanaf 2002 publiceerde hij onder het pseudoniem Bernlef (zonder de initiaal J.), soms als Henk Bernlef (hij heeft eerder vertalingen gemaakt als Jan Bernlef). Hersenschimmen-Bernlef Hersenschimmen is een boek van Bernlef. Het gaat over een man in Amerika die dementerend is. Het boek laat het proces van deze ziekte erg goed naar voren komen. Hier volgt een boekverslag van Hersenschimmen. Beschrijvingsopdracht Korte samenvatting Hersenschimmen (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken. media. vpro cinema. Ga naar de voorpagina ... Hersenschimmen. Maarten Klein verliest langzaam maar zeker zijn greep op de werkelijkheid. Hij kan heden en verleden niet meer onderscheiden, wil plotseling weer naar zijn werk terwijl hij al gepensioneerd is en ziet zijn vrouw voor een vreemde aan. Bernlef heeft het zich in Hersenschimmen verre van gemakkelijk gemaakt: waar het belangrijkste kenmerk van dementie juist is dat de mens wiens verstandelijke vermogens blijvend verzwakken zich van deze onttakeling niet bewust is, heeft Bernlef gekozen voor een 'ik' als hoofdpersoon, een vorm die bij uitstek om reflectie op de eigen gedachten en handelingen vraagt. Hersenschimmen ontstond uit ...

INFORMATIE

AUTEUR
Bernlef
DIMENSIE
6,91 MB
BESTANDSNAAM
Hersenschimmen.pdf

OMSCHRIJVING

Maarten Klein verliest langzaam maar zeker zijn greep op de werkelijkheid. Hij kan heden en verleden niet meer onderscheiden, wil plotseling weer naar zijn werk en ziet zijn echtgenote voor een vreemde aan. 'Achter me in de deuropening staat een vrouw. Haar bruine haar valt met een lok schuin naar rechts over haar voorhoofd. [...Meer nog dan een verhaal over dementie is HERSENSCHIMMEN een liefdesgeschiedenis, met een onvermijdelijk tragisch einde.

Wil je het boek lezen?Hersenschimmen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bernlef. Lezen Hersenschimmen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN