Kosmisch bewustzijn

Kosmisch bewustzijn - B.J. Lietaert Peerbolte | Stml-tunisie.org

...het eerst geformuleerd in 1962 in de Verenigde Staten ... PDF De zeven universele wetten - heel beknopt ... . Kosmisch Bewustzijn door dr. Richard Bucke 1901 De voornaamste karakteristiek van kosmisch bewustzijn is, zoals de naam al aangeeft, een bewustzijn van de kosmos; dat wil zeggen, van het leven en van de ordening van het universum. Te zamen met dit bewustzijn van de kosmos ontstaat een intellectuele verlichting of verheldering, die op… Vraag: Paul, Ik volg op dit moment jouw cursus over kwantumfysica en bewustzijn. Die boeit mij enorm. Bij het lezen van jouw laatste ... Bewustzijn definitie en uitleg: alles wat je erover moet ... ... . Die boeit mij enorm. Bij het lezen van jouw laatste hoofdstuk kan ik jouw redenering opeens niet meer volgen en blijf ik met vragen zitten. Het gaat om het volgende: Tot dan toe heb je het het idee van een kosmisch bewustzijn, … "Over kosmisch bewustzijn en evolutie" verder lezen Kosmisch bewustzijn is voor hen een vervagen van grenzen. Dit idee van versmelting zullen we later terugvinden bij bepaalde Griekse filosofen. In de Stoa's werd er heel veel over gesproken. Daar waren filosofen die erop los filosofeerden, maar in vele gevallen zeiden ze niet wat ze meen­den, ... Kosmisch bewustzijn. Kosmisch bewustzijn is een levenswijze die al zolang geleefd wordt als het universum bestaat. De levenswijze heeft niets met een religie te maken of kerkelijke inzichten die allemaal nog vrij jong zijn. Het gaat dieper dan u beseffen kunt vandaar het ook heet Kosmisch bewustzijn. Kwantumfysica ontmoet kosmisch bewustzijn De kwantumtoestandsgolf geeft de kans om een kwantumobject, zoals een elektron of een foton maar ook grotere samengestelde objecten zoals buckyballs van 64 koolstofatomen, aan te treffen op de plaats waar gemeten wordt. Kosmisch bewustzijn wordt ook eenheidsbewustzijn genoemd. Ineens ben ik mij bewust dat ik onderdeel bent van iets groots, van een oneindig doorgaand leven. Het pijnlijke gevoel van mijn afgescheidenheid en de gevoelens van eenzaamheid die daarbij horen, de existentiële crisis, ... Kosmisch bewustzijn is een concept dat gebaseerd is op het geloof dat het hele universum verbonden is en één geheel vormt, dat betekent dus jij, de bloemen, bomen, je hond, ik en zelfs je goudvis en het water waar hij in zwemt. Oorsprong Van Het Concept "Kosmisch Bewustzijn" Ons natuurrijke gevoel voor kosmos blokkeert, omdat we niet langer erkennen dat al het pure organische leven een kosmisch kern bewustzijn kent. Geen aards versus onaards soort ontkenningsbewustzijn. Zoals de connotatie, de gevoelswaarde van de kunstmatigheid opwekkende energie oorlog versus vrede nooit menswaardige vrijheid zal kennen. De Universele Wetten van Kosmisch Bewustzijn is een veel gelezen standaardwerkje voor spirituele (zelf)studie....

INFORMATIE

AUTEUR
B.J. Lietaert Peerbolte
DIMENSIE
9,18 MB
BESTANDSNAAM
Kosmisch bewustzijn.pdf

OMSCHRIJVING

terug naar de religieuze oerbron Als alternatief van het afbrokkelende kerkelijke geloof ontstaat tegenwoordig in toenemende mate een zoeken naar mentale toestanden van ‘satori’, ‘bewustzijnsverruiming’, ‘kosmisch bewustzijn’, ‘piek-ervaring’. Hierdoor zal ook het gehele cultuurpatroon worden beïnvloed. Het is daarom van belang na te gaan welke consequenties deze veranderingen van mentaliteit kan hebben: vermindering van machtsstreven, non-violence, veranderde waardering van de seksualiteit, verhoogde creativiteit. Tevens biedt zo’n onderzoek de gelegenheid tot een nadere bestudering van sommige overleveringen uit India, waarbij vooral aandacht wordt geschonken aan de confrontatie van het oorspronkelijke krishnaïsme met de christelijke principes. Uitgangspunt van dit boek is, dat het kosmische bewustzijn de oerbron is van alles wat de mens ‘religieus’ noemt (wel te onderscheiden van het begrip ‘godsdienst’). De theoretische achtergronden hiervan zijn te vinden in dr. M. Lietaert Peerbolte’s reeds eerder gepubliceerde boeken ‘Psychocybernetica’, ‘Eros als bevrijding’ en ‘De verschijning mens’.

Wil je het boek lezen?Kosmisch bewustzijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B.J. Lietaert Peerbolte. Lezen Kosmisch bewustzijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN