Vulkanen vanaf zee

Vulkanen vanaf zee - Brokken | Stml-tunisie.org

...itgeverij Atlas Contact b.v. Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0 ... Werkstuk Aardrijkskunde Vulkanen | Scholieren.com ... . Literatuur & Romans Topics 0 Genre Literatuur & Romans Uitgeverij Uitgeverij Atlas Contact b.v. ISBN 9789025401054 + Boekinformatie wijzigen. Het hangt er een beetje vanaf hoe je 'vulkaan' en 'in zee' nu net definieert, en of je het hebt over actieve, slapende of reeds uitgedoofde vulkanen. Vulkanen komen vooral voor langs de grenzen tussen twee botsende aardplaten, en ook soms ergens middenin een plaat. Volgens de wetenschappers wordt het risico dat de zuidoostflank ooit losraakt en in zee st ... Hoeveel vulkanen zijn er in zee? - Ik heb een vraag (2020) ... . Volgens de wetenschappers wordt het risico dat de zuidoostflank ooit losraakt en in zee stort, daardoor stukken groter. Tsunami mogelijk al over 10 jaar. Je ziet niet iedere dag vulkanen de zee in gaan, maar het verschijnsel is ook weer niet onbekend. Toen de vulkaan Unzen in Japan in 1792 uitbarstte, stortte er een deel in zee. De grootste en gevaarlijkste vulkanen op aarde. Op de bodem van de Stille Oceaan, zo'n 1600 kilometer ten oosten van Japan, ligt de grootste vulkaan op aarde: het Tamu Massief. De zogeheten schildvulkaan is met zijn circa 650 kilometer breedte ongeveer zo groot als Groot-Brittannië. De op een na grootste vulkaan is de Mauna Loa op Hawaï. Stromboli is een klein vulkanisch eiland (12 km 2) in de Tyrreense Zee voor de noordelijke kust van Sicilië, Italië.De actieve stratovulkaan Mount Stromboli is dus zowel een vulkaan als een eiland. Met een hoogte van 926 meter is Mount Stromboli de kleinste van de drie actieve vulkanen in Italië. Zowel in de zee als op het strand zijn deze te vinden, maar ook aan de top van de Gran Cratera. Vulkanen Het woord vulkaan is afgeleid van het eiland Vulcano. De grootste en actieve vulkaan ter wereld is de Mauna Loa op Hawai. Het ontstaan van een vulkaan duurt soms wel honderdduizenden jaren: eerst was er gewoon een plat gebied. Ook onder zee kunnen vulkanen uitbarsten. Als er genoeg lava naar buiten wordt gestoten kan er hierdoor een nieuw eiland ontstaan. Bekende vulkanen of uitbarstingen Enkele bekende vulkanen zijn de Mount Etna op Sicilië, Italië, één van de meest actieve vulkanen op aarde en de Vesuvius, ook in Italië. Vanaf Roque de los Muchachos is het uitzicht op de vulkanische cumbre naar het zuiden van het eiland indrukwekkend. De deels beboste rotswand op de foto is de steile rotswand van Caldera d...

INFORMATIE

AUTEUR
Brokken
DIMENSIE
3,31 MB
BESTANDSNAAM
Vulkanen vanaf zee.pdf

OMSCHRIJVING

De zeven verhalen uit Vulkanen vanaf zee laten zich lezen als één lange speurtocht naar merkwaardige hartstochten en verborgen angsten, waarbij Jan Brokken steeds weer op het raadselachtige van de liefde stuit. Zoals gewoonlijk laat hij zijn verhalen tegen een concrete en nauwkeurig beschreven achtergrond spelen, maar waar ze zich ook bevinden, in Afrika of in Rusland, op zee of in een Hollands dorp, zijn personages zitten allemaal vast in hun verleden. Het is alsof hij zich aan die figuren spiegelt, want ook in zijn meer autobiografische verhalen komt Jan Brokken tot de slotsom dat niets werkelijk voorbij gaat.

Wil je het boek lezen?Vulkanen vanaf zee in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Brokken. Lezen Vulkanen vanaf zee Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN