Journalistieke Cultuur In Nederland

Journalistieke Cultuur In Nederland - Bardoel J. | Stml-tunisie.org

...B. Berk; Peter M. DeMarzo Book Solutions " Corporate Finance: the Core ", Chapter 1-31 College-aantekeningen, college 1-7 m ... Journalistieke cultuur in Nederland, 2de editie (2015 ... ... .u.v college 2 rn College-aantekeningen, Journalistieke Cultuur, college 1 College-aantekeningen, colleges 1-7 'Journalistieke cultuur in Nederland' blikt in een volledig vernieuwde uitgave voor- en achteruit. De disruptieve technologie van nieuwe media dwingt de journalistiek tot andere verdienmodellen en professionele waarden. Grote vragen staan nu en in de nabije toekomst centraal. Journalistieke Cultuur in Nederland Samenvattingen colleges en a ... Journalistieke Cultuur in Nederland - Journalism Studies ... ... . Grote vragen staan nu en in de nabije toekomst centraal. Journalistieke Cultuur in Nederland Samenvattingen colleges en artikelen 2015 Leonie Stam Dit zijn alle artikelen en colleges van het vak Journalistieke Cultuur in Nederland. De samenvattingen zijn erg uitgebreid beschreven. Beter teveel dan te weinig. Journalistieke cultuur in Nederland blikt in een volledig vernieuwde uitgave voor- en achteruit. De disruptieve technologie van nieuwe media dwingt de journalistiek tot andere verdienmodellen en professionele waarden. Grote vragen staan nu en in de nabije toekomst centraal. Hoe kan de journalistiek relevant blijven voor de ongeduldige gebruiker? Geschreven bij Journalistieke Cultuur In Nederland. Goed boek, leuk dat het door verschillende mensen geschreven is. Makkelijk geschreven, snel te lezen. Echt een aanrader voor mensen die meer willen weten over hoe journalisten werken door de tijden heen. Onlangs verscheen 'de tweede, volledig herziene uitgave' van Journalistieke cultuur in Nederland, een publicatie c.q. project dat zijn oorsprong heeft in een aldus genoemde conferentie die in de zomer van het jaar 2000 gehouden werd en bezocht door honderden betrokkenen van velerlei richting en afkomst.In zekere zin betekende deze conferentie een doorbraak, schreven de samenstellers van de ......

INFORMATIE

AUTEUR
Bardoel J.
DIMENSIE
3,15 MB
BESTANDSNAAM
Journalistieke Cultuur In Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Journalistieke Cultuur In NederlandJournalistiek is altijd de inzet van verwoed debat. Hebben journalisten te veel of juist te weinig macht? Luisteren ze te veel of juist te weinig naar het publiek? Vertellen ze verhalen en verzinnen ze mediahypes of brengen ze de nuchtere feiten? En wie zijn dat eigenlijk, die journalisten? Wat drijft hen en wat zijn de gevolgen van hun handelen, bijvoorbeeld voor de politiek, de monarchie, de sport, het kunstleven, de televisie en de informatiemaatschappij?Deze en andere boeiende vragen staan centraal in het boek Journalistieke cultuur in Nederland. In 25 beschouwingen geven toonaangevende wetenschappers en journalisten een panoramisch beeld van thema's die de Nederlandse journalistiek van de twintigste eeuw raken. Opgenomen zijn historische en actuele analyses over politiek en media, uiteenlopend van de bemoeiingen van Colijn, Romme en Den Uyl met de journalistiek in hun tijd tot de huidige haat-liefdeverhouding tussen journalisten en politici, die dagelijks een paringsdans in Den Haag opvoeren. Trends in de geschreven en audiovisuele journalistiek worden geschetst aan de hand van de vriendinnen van kroonprins Willem-Alexander, het conformisme van sportjournalisten, maar ook door een blik in de curieuze wordingsgeschiedenis van Nova en het fenomeen ontbijt televisie. Verscheidene bijdragen handelen over de betekenis van journalistiek in een multiculturele maatschappij die overspoeld wordt door informatiestromen uit binnen- en buitenland. Met de opkomst van nieuwe media en onder invloed van meer individuele en consumptieve leefstijlen, staat de journalistieke professie onder hevige druk. Het roept de cruciale vraag op of, en zo ja hoe, de journalistiek als onafhankelijke professie zal overleven.

Wil je het boek lezen?Journalistieke Cultuur In Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bardoel J.. Lezen Journalistieke Cultuur In Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN