Het proces louis capet

Het proces louis capet - Barents | Stml-tunisie.org

...rijs, 21 januari 1793) regeerde als koning van Frankrijk en Navarra van 1774 tot 1791 en daarna als koning der Fransen van 1791 tot 1792 ... 'Kreeg doodsbedreigingen omdat ik te veel donkere jongens ... ... . Hij werd geschorst en gearresteerd na de Bestorming van de Tuilerieën tijdens de Franse Revolutie.Hij werd berecht door de Nationale Conventie, schuldig bevonden aan hoogverraad en geëxecuteerd ... Het huis Capet, of de Directe Capetingische Dynastie (Frans: Les Capétiens, la Maison capétienne), ook het huis Frankrijk (la maison de France) genoemd, of simpelweg de Capetingers, dat heerste over het koninkrijk Frankrijk van 987 tot 1328, was de hoofdlijn van de Capetingische dynastie, zelf afkomstig van de dynastie der Robertingen.Als heersers van Frankrijk volgde de dynastie de ... Het proces louis capet (Hardc ... Le procès et l'exécution de Louis XVI - YouTube ... .Als heersers van Frankrijk volgde de dynastie de ... Het proces louis capet (Hardc...

INFORMATIE

AUTEUR
Barents
DIMENSIE
5,24 MB
BESTANDSNAAM
Het proces louis capet.pdf

OMSCHRIJVING

Tweehonderd jaar geleden, op 21 januari 1793, maakte in Parijs de valbijl een einde aan het leven van de Franse koning Lodewijk XVI. Velen zijn geneigd deze terechtstelling te zien als een uitwas van de revolutie, als een spontaan en gewelddadig elimineren van het gehate symbool van een verworpen politiek systeem, waaraan weinig of geen overleg en beraad voorafgegaan zou zijn. Er is echter wel degelijk sprake geweest van een geding waarin 721 leden van de wetgevende vergadering zich tegelijk als aanklagers en rechters opstelden tegenover een verdachte, wiens verdediging ernstig werd belemmerd. Hoe het proces Capet exact is verlopen, wie de leiding hadden bij het formuleren van de acte van aanklacht, wie de raadslieden en andere hoofdfiguren waren en waarom de onfortuinlijke koning geen 'fair trial' heeft gehad, wordt op vakkundige wijze uit de doeken gedaan door de Haagse advocaat mr. J.M. Barents, die daartoe acht vooraanstaande comtemporaine politici alsmede de advocaten die de verdediging leidden aan het woord laat. Aan de orde komen zaken als de bevoegdheid der rechters, de onschendbaarheid van de koning, het verzamelen van het bewijsmateriaal, de mogelijkheden van wraking en hoger beroep, de bekrachtiging van het vonnis e.d. Vele onderdelen van de aanklacht en van de a charge aangevoerde schriftelijke bewijzen worden kritisch besproken. Voor het eerst wordt daarmee door een Nederlandse jurist het meest spectaculaire proces van de achttiende eeuw beoordeeld.

Wil je het boek lezen?Het proces louis capet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Barents. Lezen Het proces louis capet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN