Bondgenoten Of Vijanden?

Bondgenoten Of Vijanden? - P. Nissen | Stml-tunisie.org

... of Arts [21721]; Electronic publications [81214] Freely accessible full text publications plus those not yet available due to embargo China en VS: vriend of vijand? ... Als moeder heb je bondgenoten en vijanden… - Buskruit met... ... ... Door de Japanse inval in China in 1937 en de aanval op Pearl Harbour vier jaar later, zijn ze bondgenoten in de strijd tegen Japan. Hoewel strijders van de Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS) de afgelopen maanden een flink grondgebied veroverden en daar hun eigen kalifaat uitriepen, brengt hun aanwezigheid oude vijanden ... The post Big Brother: bondgenoot of vijand in de strijd tegen het virus? appeared first on Business AM. Vind hier de laatste ontwikkelingen omtrent het coronaviru ... Bondgenoten of vijanden? De verhouding tussen geloof en ... ... ... The post Big Brother: bondgenoot of vijand in de strijd tegen het virus? appeared first on Business AM. Vind hier de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus / Covid-19. Het is aan de Verenigde Staten, aan Europa en vooral aan Turkije om de knopen op hun jas te tellen en te erkennen dat de PKK van een vijand een onontkoombare bondgenoot is geworden. Een stille revolutie in de islam Moslims moeten afstand nemen van IS, zo praten Nederlandse opiniemakers elkaar na. Tsjaad: trouwe bondgenoot of vijand van de VS? Op de nieuwe landenlijst met een inreisverbod voor de Verenigde Staten staat ook Tsjaad. Terwijl dat land een Amerikaanse bondgenoot is. [Review of: P. Nissen, P. Raedts (2002) Bondgenoten of vijanden? De verhouding tussen geloof en wetenschap in de christelijke traditie]. / Koster, E. In: Gereformeerd Theologisch Tijdschrift, Vol. 01, No. 103, 2003, p. 56-57. Research output: Contribution to Journal › Book/Film/Article review › Professional Waarmee bij ons de vraag rijst; Is het internet nu de bondgenoot of de vijand. Internet Security. Het is goed mogelijk om als particulier je computer goed te beveiligen. Vaak bevat het besturingssysteem, zoals Windows, een eigen Firewall en beveiligingsprogramma. Ook bij grote ondernemingen wordt er veel aandacht besteed aan Security. Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week | AD.nl In dit symposium met de titel 'Consumentenrechten en mensenrechten: vijanden of bondgenoten', zullen historici en (voormalige) activisten korte lezingen geven, waarna een paneldiscussie en een debat met het publiek zal volgen. Het panel bestaat uit historicus Peter van Dam (Universiteit van Amsterdam), ... Bondgenoten of vijanden? Een onderzoek na...

INFORMATIE

AUTEUR
P. Nissen
DIMENSIE
5,21 MB
BESTANDSNAAM
Bondgenoten Of Vijanden?.pdf

OMSCHRIJVING

Verdragen geloof en wetenschap elkaar of sluiten zij elkaar uit? Is de kerk een stimulans geweest voor de ontwikkeling van het wetenschappelijk onderzoek of juist een rem? Moeten gelovigen bang zijn voor nieuwe ontdekkingen of moeten zij die juist toejuichen? Het zijn vragen die de gemoederen nog steeds bezighouden. In deze bundel gaan vier Nijmeegse historici, werkzaam in het onderzoeksprogramma `Christelijk Cultureel Erfgoed´, op zoek naar de verhouding tussen geloof en wetenschap in de geschiedenis van de christelijke traditie. Kees Veelenturf belicht theologische en natuurwetenschappelijke noties in uitbeeldingswijzen van God de Schepper zoals die in de kunst vanaf de vroeg-christelijke tijd zijn overgeleverd. Peter Raedts maakt duidelijk dat de theologie zelf zich in de middeleeuwen tot een wetenschap ontwikkelde, maar dat die verwetenschappelijking van de theologie in zekere zin ook weer als mislukt beschouwd moet worden. Hans Thijssen ontmythologiseert het kerkelijk proces tegen Galileo Galilei, dat uiteindelijk meer een proces over het gezag van de kerk dan over de waarheid van de wetenschap blijkt te zijn. Peter Nissen belicht de onderstroom van vroomheidsbewegingen die zich tegen de ongebreidelde nieuwsgierigheid van de wetenschap keerden. Een actueel debat sluit de bundel af. De Leidse filosoof Herman Philipse verdedigt zijn stelling dat geloof in God en wetenschappelijk denken onverenigbaar zijn, terwijl de Utrechtse theoloog Anton Houtepen de tegenovergestelde stelling verdedigt: geloof en wetenschap vullen elkaar aan. Deze veelzijdige bundel geeft historische verdieping aan een discussie die velen bezighoudt.

Wil je het boek lezen?Bondgenoten Of Vijanden? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P. Nissen. Lezen Bondgenoten Of Vijanden? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN