Pieta

Pieta - Seip | Stml-tunisie.org

... van Michelangelo is een beroemd marmeren beeldhouwwerk van Michelangelo ... Pietà (Szent Péter-bazilika) - Wikipédia ... .De pietà bevindt zich in een kapel aan de rechterkant van het schip van de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad.De afmetingen zijn 174 cm bij 195 cm. De Franse kardinaal Jean Bilhères de Lagraulas bestelde het beeld in 1498 bij de toen drieëntwintigjarige Michelangelo. Het werk was waarschijnlijk voor zijn ... Piëta (Italiaans: pietà, wat 'compassie' of 'piëteit' betekent) is in de kunst de benaming voor een afbeelding of uitbeelding van de dode Christus vergezeld door Maria of engelen.Het kan een schilderij of een beeld zijn.. Het is niet hetzelfde als ee ... De Pietà van Michelangelo | Kunst en Cultuur: Kunst ... .Het kan een schilderij of een beeld zijn.. Het is niet hetzelfde als een kruisafname of de bewening van Christus, maar het is een meer reflectief onderwerp.De meest voorkomende vorm is die van de dode Christus op ... The Pietà (Italian: ; English: "The Pity"; 1498-1499) is a work of Renaissance sculpture by Michelang...

INFORMATIE

AUTEUR
Seip
DIMENSIE
6,63 MB
BESTANDSNAAM
Pieta.pdf

OMSCHRIJVING

Deze roman vertelt het verhaal van een even bijzondere als bizarre liefde. Gedurende hun hele jeugd zijn de tweelingen Leo en Pieta Wahlens onafscheidelijk. De beide hoogbegaafde kinderen leven in een eigen wereld, onbereikbaar voor hun kleinburgerlijke ouders en minder getalenteerde leeftijdgenootjes. Dat hun broederlijke en zusterlijke gevoelens overgaan in een intense, erotische verhouding, is voor hen volstrekt natuurlijk. Maar dan, in hun laatste schooljaar, slaat voor Leo en Pieta het noodlot toe. Pieta blijkt zwanger: een harde confrontatie met de werkelijkheid, die de tweelingen voorgoed verdrijft uit het paradijs van hun jeugd. Leo Wahlens zal deze schok nooit te boven komen. Zijn verhoudingen met vrouwen, ook die met zijn dochter Nellie, blijven steeds bepaald door het beeld van de aanbeden, superieure Pieta. De spanningen die hieruit voortvloeien leiden tot een verrassende en gruwelijke ontknoping.

Wil je het boek lezen?Pieta in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Seip. Lezen Pieta Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN