Commentaar Op Het Thomas Evangelie

Commentaar Op Het Thomas Evangelie - Barend van Meer | Stml-tunisie.org

...zou zijn, met wie de apostel Tomas bedoeld wordt ... Gilles Quispel en H.P. Blavatsky over het Thomas-evangelie ... . Het Thomas-evangelie werd in 1945 door twee boeren bij Nag Hammadi gevonden in een kruik, tezamen met een aantal andere koptische geschriften, de meeste met een gnostische inslag. Het onderricht van Mt 5,1-7,29 vindt plaats op een berg, waarbij Jezus de leerlingen (eerste kring rond Jezus, zie Mt 5,1-2) maar ook de aanwezige menigte (tweede kring, zie Mt 7,28-29) aanspreekt. Door deze situering op een berg portretteert d ... Het evangelie volgens Thomas - algemeen ... . Door deze situering op een berg portretteert de auteur van het evangelie Jezus als de "profeet zoals Mozes" (vergelijk met Dt 18,15). Door het feit dat H.P. Blavatsky een boodschap bracht die een grote verwantschap vertoont met wat in meer esoterische geschriften van het christendom te vinden is, en er sprake is van vele parallellen van het Thomas-evangelie en het Nieuwe Testament, is het mogelijk Blavatsky's commentaren op een aantal logia te vinden....

INFORMATIE

AUTEUR
Barend van Meer
DIMENSIE
3,9 MB
BESTANDSNAAM
Commentaar Op Het Thomas Evangelie.pdf

OMSCHRIJVING

Barend van der Meer, leider van de door hem opgerichte stichting Psycho Synthese, heeft vele voordrachten gehouden op psychologisch en religieus gebied. In zijn tijdschrijft schreef hij een uitvoerig commentaar bij de logia's van het Thomas evangelie. Zijn erfgenamen hebbenhet materiaal voor deze uitgave verschaft.

Wil je het boek lezen?Commentaar Op Het Thomas Evangelie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Barend van Meer. Lezen Commentaar Op Het Thomas Evangelie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN